2021-02-25 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Gyertyaláng - Online vetítés

Duna Művészegyüttes

2021-02-27 11:00 Nemzeti Táncszínház – Online

Kippkopp és Tipptopp - Online vetítés

Győri Balett

2021-03-02 20:30 Nemzeti Táncszínház – Online

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Budapest Táncfesztivál

A Nemzeti Táncszínház korábban Táncfórum néven ismert rendezvénye 2011-től kezdve megújulva, minden évben Budapest Táncfesztivál néven szervezi nagyszabású rendezvénysorozatát. A többnapos programban balett, modern és kortárs tánc, valamint néptánc produkciók várják a táncot szerető közönséget.
A Budapest Táncfesztivál a magyar tánctársadalom legnagyobb ünnepe, magyar premierekkel és világklasszisokkal gazdagítva. A nemzetközi társulatok fellépésnek alkalmával a társulat anyaországának magyarországi nagykövetségével is együttműködünk, így a Nemzeti Táncszínháznak lehetősége nyílik arra, hogy a neves külföldi együttesek mellett nemzetközi szakembereket is vendégül lásson a magyar tánckultúra otthonában.

Az elmúlt években számos világhírű társulat és alkotó lépett fel nálunk, így a nemzetközi tánckultúra olyan jeles képviselőit láthatta a magyar közönség, mint például a Nederland Dans Theater, Jiří Kylián, Alonzo King LINES Ballet, Shen Wei Dance Arts, Doug Varone&Dancers, Ballet Preljocaj, Company Wayne McGregor, Les Ballets Jazz de Montréal, Company Wang Ramirez, Hofesh Shechter Company, Rojas&Rodriguez/Nuevo Ballet Espanol, Scottish Dance Theatre, Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. A Táncfesztivál keretén belül évről-évre a legnevesebb magyar táncegyüttesek is hozzájárulnak Budapest kulturális életének fellendítéséhez, így többek között a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pécsi Balett, a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat és a Szegedi Kortárs Balett hozza el hozzánk produkcióit.

AJÁNLÓ

Ahol a sötétség - Online vetítés

Ahol a sötétség - Online vetítés

Kőszegi Várszínház - Gergye Krisztián Társulata

Aliz Csodaországban - Online vetítés

Aliz Csodaországban - Online vetítés

Varidance - Bartók Táncszínház

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Megidézett Kárpátalja - Online vetítés

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

Támogatók
www.nemzetitancszinhaz.hu/