2021-09-27 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Bemutató - Don Quijote

Feledi János - Feledi Project

2021-09-28 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Bemutató - Chaos | The Waves

Győri Balett

2021-09-29 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

A tizedik menyasszony

Duna Táncműhely

Bemutató - Agora II.

Bemutató - Agora II.

Resurrection

Gangaray Dance Company

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2020. október 22. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam40

A Gangaray Dance Company 2004-ben alakult Hámor József koreográfus művészeti vezetésével. A táncközpontúságra fókuszált projekt szinten működő együttes számos fesztiválon a legjobb koreográfia díját nyerte el.

 A társulat munkáit a „ritmizált elegancia”, „az energia hajlítás festészete” a „dimenziók komponálása” jelzőkkel lehet a legjobban jellemezni.

A társulatot vezető koreográfus egyedi mozgásnyelve magas technikai képzettséget, dinamizmust, precizitást, szuggesztív előadásmódot és kiemelkedő zenei- és ritmusérzéket követel.

Darabjaiban a minőségi kortárs táncé a főszerep. Konkrét történet mesélés nélkül a test sokszínűségére, a zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes kifejezésforma a mozdulat kifejező erejét hivatott középpontba állítani, amely képes új világokba repíteni a nézőt.

Az együttes újjászületésének lendületét az újonnan belépő táncművészek energiái töltik meg. Az AGORA trilógia második fejezete Resurrection (feltámadás) alcímmel kerül bemutatásra.

 

“A feltámadás nem csak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tiéd is. Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy, mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent: "újra lábra állni". Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj. Élő lélek van benned, nem lehet téged legyőzni.”

Müller Péter

Támogatók: CAFe Budapest, Magyar Művészeti Akadémia, Kortárs Táncművészetért Alapítvány, COTEDA Kortárs Táncművészeti Nonprofit Kft., HERITAS Tőkebefektetési tanácsadó Kft., Gumitégla Kft., Szerencsejáték Zrt., Nemzeti Kulturális Alap


Előadók:

Albert Réka
Bali Boglárka
Baumgartner Krisztina
Fekete Zsófia
Kovács Enikő
Maday Tímea Kinga
Mangi Kornélia
Széki Zsófia
Tóth Laura

Zeneszerző és fénytervező: Hámor József
Jelmeztervező: Maday Tímea Kinga
Technikai munkatárs: Pető József
Rendező-koreográfus: Hámor József

AJÁNLÓ

Agora I.

Agora I.

Gangaray Dance Company

Deprivus

Deprivus

Bozsik Yvette Társulat

Bolero: Viszlát a levegőben!

Bolero: Viszlát a levegőben!

Budapest Táncszínház

Támogatók