2022-01-19 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Don Quijote

Feledi János – Feledi Project

2022-01-20 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Fig_Ht

Frenák Pál Társulat

2022-01-21 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

IDŐK FOLYAMÁN

IDŐK FOLYAMÁN

Az órák című film nyomán

Feledi János – Feledi Project

Nemzeti Táncszínház Kisterem / 2021. december 18. 19:30

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam45

Az előadásra igénybe vehető a 30%-os Adventi kedvezmény.

A Feledi János vezette Feledi Project a 2020-2021-es évadban ünnepli 10. évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából számos születésnapi eseményt szerveztek, többek között a legelső előadás felújítását.

Az előadást 2010-ben mutatták be az egri Gárdonyi Géza Színházban, azóta több városban is játszották: Szegeden, Budapesten, Pécsett és Nagyváradon. Azonban a budapesti közönség három éve láthatta utoljára. Az estét Az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő áll, a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán.

A koreográfus-rendező, Feledi János a női lelket, a női érzéseket kutatja munkájában. Azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. Feledi a női lelket, mint feltérképezendő területet tanulmányozza, három idősíkban, három különböző női karaktert nagyító alá véve. Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.

"Ez az est klasszikusan szép, leheletfinom és fájón mutatja be az ember beteg lelkének kínjait. Lélekre ható, katarzist adó. Azt nyújtja, amit egy jó (tánc)színháztól várunk, az érzékeinkre, intellektusunkra való erős hatást." (www.izaszinhazbanjart.hu)

Előadják: Fehér Laura, Tóth Brigitta, Jenei Lilla, Feledi János

Zene: montázs Díszlettervező: Minorics Krisztián Fénytervező: Hepkó Miklós Dramaturg, rendezőasszisztens: Lisztóczky Hajnal Koreográfus-rendező: Feledi János, Harangozó Gyula-díjas
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Táncszínház

TOVÁBBI IDŐPONTOK

2022. február 28. 19:30

AJÁNLÓ

SISI

SISI

GG Tánc Eger

Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

Kulcsár Noémi Tellabor

IDŐK FOLYAMÁN

IDŐK FOLYAMÁN

Feledi János – Feledi Project

Támogatók
musor / mutat / index