2021-09-25 19:00 MÜPA - Fesztivál Színház

Carmina Burana

Szegedi Kortárs Balett

2021-09-25 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Carried Alive | Risonanza | The Great Bean

Scapino Ballet Rotterdam

2021-09-26 10:00 Nemzeti Táncszínház – Előtér

Kőketánc - moldvai és gyimesi gyermektáncház és kézműves foglalkozás

Sándor Ildikó

Időlovag - Online vetítés

Időlovag - Online vetítés

PR-Evolution Dance Company

Nemzeti Táncszínház – Online / 2021. május 08. 20:30

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam63

ONLINE vetítés.

A PR-Evolution Dance Company legújabb előadását Michael Ende világhírű regénye, a Momo és annak problémafelvetése inspirálta: mit jelent egy olyan világban élni, amiben már semmire sincs idő? Hogyan adunk hatalmat félelmeinknek?


Történetünk egy kisvárosban játszódik, ami hétköznapiságában mindannyiunknak ismerős lehet. Mindenben ott az élet, az egymás iránti szeretet, a barátság, a szerelem, a játék, az öröm.  Ám egyszer csak történik valami és egyre-másra életre kelnek az emberek addig megbúvó árnyai. Hatásukra az emberek többet akarnak, nem elég az, ami idáig volt, feszültek, idegesek, többé nem hallják és nem hallgatják meg egymást. Egyetlen valaki van, akire az árnyak térnyerése nincs hatással, egy kislány, akit mindenki szeret, és akinek egy a fontos: hogy mindenkit szerethessen. Ő az, aki tenni tud a furcsa ellenség ellen – de vajon képes lesz egymaga megmenteni mindenkit? Az izgalmas, szórakoztató és lebilincselő darabban felmerül az emberi kapcsolatok fontossága, az idő jelentése, félelmeink megteremtésének jelentősége az életünkben. Hogyan küzdhetünk meg az árnyainkkal?


Az előadást a magával ragadó történet mellett a különleges látványvilág és az izgalmas, műfaji határokat feszegető mozgásanyag, Nemes Zsófia koreográfiája teszi feledhetetlenné - egyszerre izgalmassá, szórakoztatóvá és elgondolkodtatóvá, felnőtt és ifjú nézőink számára egyaránt.


Előadják:
Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Jessica Ho, Kelemen Dorottya, Philipp Noémi, Saioa Poblador, Szabó Áron, Maya Takebayashi, Tóth Rebeka

Dramaturg: Fabacsovics Lili és Nemes Orsolya
Jelmez és díszlet: Nemes Nóra
Zene: Nagy Teodóra és Kiss Bálint János
Koreográfus: Nemes Zsófia

Az online előadás megtekintése regisztrációhoz kötött:
http://www.tancszinhaz.hu/jegyregisztracio_menete

A jegyregisztráció az online vetítésekre a vetítés napján 20.30-ig lehetséges.

AJÁNLÓ

Spid_er

Spid_er

Frenák Pál Társulat

A macskák nevében

A macskák nevében

Mándy Ildikó Társulata

Támogatók