Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Bozsik Yvette Társulat

Előadásaik több generációhoz szólnak, jellemzőjük a műfaji sokszínűség és innováció igénye. A humor, az önirónia és társadalomkritika szervesen kapcsolódik a rendezések és koreográfiák játékosságához és nyitottságához. A műfaji sokszínűség és mobilitás állandó szakmai célkitűzésük. Kiemelten fontosnak tartják a gyerekeknek szóló táncszínházat, valamint a hátrányos helyzetben élő alkotók integrálását. Repertoárjuk a látványos táncszínházi produkcióktól kezdve az önéletrajzi ihletésű komédián át a gyermek- és csecsemőszínházig terjed. Rendszeresen fellépnek Budapesten a Nemzeti Táncszínházban és az Operettszínházban. Jelen vannak a fontosabb tánc- és színházi fesztiválokon, gyakran fellépnek az ország vidéki városaiban, településein is. Csecsemőszínházi- és gyerekelőadásaikkal rendszeresen fellépnek fővárosi és vidéki művelődési házakban, óvodákban. Külföldi vendégszerepléseik során megközelítőleg húsz országban jártak. Bozsik Yvette számos szakmai díjat és elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat és Érdemes Művész kitüntetést. A Bozsik Yvette Társulat mára hazánk egyik kiemelt táncszínházi társulata.

A Bozsik Yvette Társulatot szoros szálak fűzik a Nemzeti Táncszínházhoz, ahol 2004. óta minden évben több bemutatót is tartanak, kortárs táncszínházi produkciók mellett gyerekeknek szóló előadásokat is. Az első bemutató a Bál, avagy a táncos mulatság volt, ezt követték a Csoportterápia, Létramesék, Varázsfuvola, Varázscirkusz, Traviata, Péter és a farkas, Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi, Az Ezeregyéjszaka virágai, Bolero / Tavaszi áldozat, Préda, A Csillagokkal táncoló Kojot, Csizmás kandúr bemutatók. A Nemzeti Táncszínház csodálatos új épülete nagyon fontos játszóhelye a magyar táncművészetnek, ahol számos korábbi előadás felújítása mellett több új bemutatót is tarthatott a már társulat: Bogarak, HA DÔ, Nyaralás, Bohóc kerestetik, Tayos. Remélhetőleg a jövőben is minél több tartalmas, igényes, szép előadás készülhet itt minden korosztály számára.

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető: Bozsik Yvette

Kreatív producer: Iványi Marcell

Balettmester: Soós Erika

Zeneszerző: Philippe Heritier

Alapítványi titkár: Egri Lilla

Művészeti asszisztens, művészeti titkár, fotós: Horváth Judit

Táncművészek: Bujdosó Anna, Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Hortobágyi Brigitta, Samantha Kettle, Krizsán Dániel, Vati Tamás

Ösztöndíjas táncművészek: Fülöp Tímea, Maurer Milán, Tóth Rebeka

 

KIM NKA Millenaris Eisberg