Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Gergye Krisztián Társulata

A Gergye Krisztián Társulata idén ünnepli létezésének 20 éves jubileumát. Formanyelvünk széleskörű műfaji megközelíthetősége, valamint a kapcsolódó társművészeti ágak integrálása végett társulatunk mottója: "a műfajok szintézise". Az interdiszciplinaritás jegyében fejlődő művészeti tevékenységünk során újabb és újabb műfajok határterületeinek kontextusában vizsgáljuk a kortárs tánc lehetséges megnyilatkozási formáit. Ez hűen tükrözi a művészi szabadság iránti elkötelezettségünket, valamint azon törekvésünket, hogy mindenkori előadásainkban a műfaji jellemzők ne csupán kontextusként jelenhessenek meg, hanem szerves egységet alkotva, valós találkozásban, egymástól el nem választható módon alakíthassák előadásaink egyedi formanyelvét. Gergye Krisztián 2001-ben debütált első szólójával. Projekt-társulata azóta működik, és jelentős színfoltja a magyar tánc- és színházi életnek. 

Társulatunk legjelentősebb táncelőadásai fennállásunk óta, évről évre, hol alkalomszerűen, hol repertoárrá emelve megmutatkozhattak a Nemzeti Táncszínház színpadain is. Kamaraprodukcióink, kísérletező előadásaink, egyedi performanszaink még a Várszínházban a Refektórium táncpalettáját színesítették: 2004-2005-ben a Barbara L (Zarnóczai Gizellával a címszerepben), és a Tenebrae (Ágenssel közös tánc opera). Ezzel párhuzamosan sokszereplős műveink is megmutatkozhattak a nagyszínpadon, mint a Mindenhol jó, de legjobb a paradicsomban (2008), vagy a Közép Európa Táncszínházzal közös 99 perc (2007), amely Sztravinszkij Tavaszi Áldozatát és Sosztakovics Chamber Szimfóniáját kötötte össze egy 99 perces gigantikus mozgástablóban. Legjelentősebb együttműködéseink nemzetközi művészek bevonásával 2015-2016-ban, a Müpa Fesztivál Színpadán valósultak meg: Kokoschka babája, Lautrec táncolni fog. Ezek a műveink szakmai megítélésünkben igazán jelentősek voltak, így a Nemzeti Táncszínház új épületében már olyan nagyszabású művek bemutatását tervezhettük közösen, mint A test emlékezete - Abakanowicz hommázs, és intim szólóelőadásaink is a stúdiószínpad repertoárjára kerülhettek: Ahol a sötétség, Levitáció. Mára a Nemzeti Táncszínház az egyik legjelentősebb koprodukciós partnerünk, és örömmel tölt el minket az a nyitottság, amivel a táncművészet nem hagyományos megnyilatkozási formáinak is teret és időt szentelnek.

 

Az együttes tagjai:

Társulati menedzser, produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező és koreográfus asszisztensek: Fazekas Anna, Balogh Zsuzsanna, Jankovich Eszter, Ágoston Eszter, Blaskó Ábris
Táncművészek: Barabás Anita, Téri Gáspár, Lőrinc Katalin, Nagy Csilla, Gloria Benedikt
Színművészek: Bánfalvi Eszter, Horváth Lili, Varga Ádám,  Simkó Katalin, Katona László 
Bábművészek, bábtervezők: Tárnok Marica, Hoffer Károly
Énekművészek: Vizin Viktória, Soharóza Kórus, Kolonits Klára, Philipp György
Képzőművészek: Rabóczky Judit, Vojnich Erzsébet, Szüts Miklós, Trifusz Péter, Csáki Róbert, Verebics Ágnes, Krajcsovics Éva, Németh Ágnes, Fehér László, Árvai György, Tarr Hajnalka, Szűcs Attila
Zeneszerzők, zenei közreműködők: Zombola Péter, Gryllus Ábris, Philipp György, Accord Quartet
Díszlet és jelmeztervezők: Zöldy Z. Gergely, Béres Móni, Trifusz Péter, Tóth Hajni
Fotóművészek, operatőrök: Sin Olivér, Dömölky Dániel
Fény, hang és vetítéstervezők: Szabon Bala, Diena László, Vajda Máté, Karcis Gábor, Fogarasi Zoltán
Dramaturgok: Zöldi Gergely, Miklós Melánia
Sajtó, kommunikáció: Migray Betti, Andavölgyi Vivien, Migray Yvette, Miklós Melánia
Smink, maszk: Károlyi Balázs

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg