Ugrás a tartalomra

2024-05-29 19:00 Nagyterem

Rising Sun

MadayArt

2024-05-31 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Győri Balett

A magyar tánctörténetben legendás pillanatnak számított, amikor 1979-ben a Magyar Állami Balettintézet végzős osztálya úgy döntött: társulatot alapítanak. Ügyüknek megnyerték Markó Ivánt, aki az együttes vezetője lett és Gombár Judit alkotótársával számos sikerdarabot készített. A mindenre elszánt csapat hamar megnyerte magának nemcsak a hazai, de a külföldi közönséget is. 1991-ben az alapító igazgató távozásával Kiss János vette át a társulat vezetését, újító szellemű hozzáállásával évről-évre egyre szélesebb horizontot tárt közönsége elé. A Győri Balett közönség- és szakmai visszhangot kiváltó ősbemutatói az innovatív szemléletű koreográfushoz, Velekei László nevéhez fűződnek, aki 2020 júliusa óta a társulat harmadik igazgatója. A társulat repertoárja felöleli a táncművészet szinte valamennyi ágát a klasszikus balettől a kortárs táncig, a táncszínháztól a gyermekprodukciókig.

A Nemzeti Táncszínházzal évtizedek óta gyümölcsöző szakmai viszonyt ápol a Győri Balett. Amellett, hogy a társulat budapesti bemutatói legtöbb esetben a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósulnak meg, új produkciók létrehozásában is együttműködött már a két intézmény az évek során. A Győri Balett szervezésében megvalósuló Magyar Táncfesztivál és Gyermek Táncfesztivál esetében is szakmai-partneri kapcsolat van a két szervezet között. Együttműködésünk kiemelkedő eseménye volt, amikor a Győri Balett Passage című darabja nyitotta meg 2019. február 16-án a Nemzeti Táncszínház új épüleztének színpadát.

 

A együttes tagjai:

Igazgató: Velekei László
Művészeti vezető: Lukács András
Igazgatóhelyettes: Faludi Armilla
Művészeti menedzser: Keszeiné Tóth Bernadett
Projektmenedzser: Csepi Alexandra
Tanácsadó: Kiss János
Zenei asszisztens: Döme Sándor
Műszaki vezető: Katavics Lajos
Fővilágosító: Hécz Péter
Világosító: Erdész Aladin, Vargha Tamás, Krokker András
Színpadmester: Varga György
Hangtechnikus: Szalkai Gergő
Díszítő: Horváth Kada, Kőszegi Tamás, Lencz István
Öltöztető: Kutas Emőke, Krokker Katalin
Táncművészek: Aleksey Dolbilov, Artem Pozdeev, Berzéki Melinda, Cserpák Szabina, Daichi Uematsu, Engelbrecht Patrik, Gémesi Máté, Gyurmánczi Diána, Golubkovics Gergely, Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria, Horváth Krisztián, Horányi Eszter, Luigi Iannone, Luka Dimic, Jekli Zoltán, Joó Lea Napsugár, Kara Zsuzsanna, Kovács Eszter, Marjai Lili, Matuza Adrienn, Sebestyén Bálint, Szentiváni Richárd, Szalai Judit, Tatiana Shipilova, Tetiana Baranovska, Téglás Bánk, Tüű Barbara, Thales Henrique

 

 

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg