Ugrás a tartalomra

2024-05-29 19:00 Nagyterem

Rising Sun

MadayArt

2024-05-31 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

Szegedi Kortárs Balett

A Szegedi Kortárs Balett 1993-ban alakult Juronics Tamás és Pataki András vezetésével, amelynek elődje 1987-ben Szegedi Balett néven jött létre az Angliából hazatérő koreográfus, Imre Zoltán igazgatásával. A társulat arculatát a modern tánctechnikák és táncszínházi törekvések határozzák meg, nagy súlyt fektetnek a repertoár változatosságára. A Szegedi Kortárs Balett mára nem csupán hazánk egyik vezető kortárs táncegyüttese, de világszerte is elismerést, hírnevet szerzett társulat. Sajátos, egyedi stílusát az akrobatikus kortárs tánc mozdulatvilága, a táncszínházi elemek, a látvány elegye jellemzi, mindez magas technikai és művészi színvonalon előadva. 

A Szegedi Kortárs Balett hazai és nemzetközi sikerszériája a kilencvenes évektől napjainkig rendületlenül folytatódik. A mozdulatok kidolgozottsága mellett a táncművek drámai erejének, gondolati mélységének, táncszínházi kifejezési eszköztárának finomsága, témáiknak változatossága, gazdagodása jellemzi produkcióikat. Megalakulásuk óta kiemelten fontos célnak tartják a nemzetközi jelenlétet.  Az elmúlt 34 éve alatt a társulat körbeutazta Európát, és több más kontinensen járt. 27 országban, eddig 139 előadást játszott. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.  A Szegedi Kortárs Balettet és a Nemzeti Táncszínházat - annak megnyitása óta- szoros kapcsolat fűzi össze. Budapesti premierjeit a társulat az elmúlt 20 évben javarészt a magyar táncélet fellegvárában tartja, amely arra hivatott, hogy az ország legjelentősebb táncjátékait befogadja, bemutassa.

 

Az együttes tagjai:

Igazgató: Pataki András
Művészeti vezető: Juronics Tamás
Művészeti titkár: Nyitrai Tímea
PR menedzser: Gáti Katalin Teodóra
Műszaki koordinátor, ügyelő: Ilyés Róbert
Öltöztető: Csányi Ágnes
Táncművészek: Bocsi Petra, Heim Boglárka, Hudacsek Hanna, Kiss Réka, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni, Nier Janka, Nyeste Adrienn, Diletta Ranuzzi, Szigyártó Szandra, Marie Vilette, Adam Bobák, Graziano Bongiovanni, Kiss Róbert, Francesco Totaro, Vincze Lotár

  

KIM NKA Millenaris Eisberg