Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Tünet Együttes

A Tünet Együttes Magyarország egyik meghatározó előadó-művészeti társulata, mely 2002 óta van jelen a kortárs tánc- és színházi életben. A csapat művészeti vezetője Szabó Réka koreográfus, rendező, matematikus. A társulat egyedi, sajátos formanyelvének meghatározó elemei a szellemesség, a játékosság, darabjaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. Az elmúlt 18 évben folyamatosan és sikeresen működtek mint állandó társulat. 2002 óta 36 produkciót és 4 filmet hoztak létre, több mint 39 hazai és nemzetközi díjat kaptak, rendszeresen felléptek Budapesten, vidéken és külföldön. A kezdetek óta jellemző rájuk egy olyan koherens színpadi nyelvezet létrehozása, mely nem sorolható be egyik műfajba sem. A létrejövő előadás nyelvezetét egyrészt a téma, másrészt az előadó-művészek eszköztára határozza meg - minden próbafolyamatban cél az újfajta megszólalásmódon való kísérletezés.

A Nemzeti Táncszínház a Tünet Együttes két produkcióját is repertoárjára tűzte az elmúlt időszakban. A közös munkára az intézmény nyitottságának és a kísérletező, független társulatok iránti elkötelezettségének bizonyítékaként tekintenek. Az éjszaka csodái című darabjukat Weöres Sándor verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan. Az előadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzőművészek festményeivel, grafikáival és animációival. Az Animata nevű software segítségével a kivetített világ és a táncosok szürreális viszonyba kerülnek, a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élő szereplőkkel, összemosódik a valóság és a képzelet. A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3-7 éves kor között ajánlott. Kucokfalva lakói, azaz a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.

 

Az együttes tagjai: 

Művészeti vezető, rendező-koreográfus: Szabó Réka
Rendező munkatársa: Czakó Máté
Szereplők és alkotótársak: Furulyás Dóra, Szász Dániel, Mezei Ildikó, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel, Kántor Kata / Lakos Fanni / Huzella Júlia / Dányi Viktória
Látvány: Mezei Ildikó, Taskovics Éva, Samu Bence
Fény és tér: Szirtes Attila, Szabon Balázs / Major Mátyás
Kosztüm: Szűcs Edit, Andrea Haamer
Zeneszerző: G. Szabó Hunor
Zenészek: Csizmás András, Fenyvesi Márton, G. Szabó Hunor, Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán
Szöveg: Peer KrisztiánKIM NKA Millenaris Eisberg