Ugrás a tartalomra

2023-06-04 17:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Indiai tánckörkép

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2023-06-04 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Tűz

Szegedi Kortárs Balett

2023-06-05 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Anna Karenina

Győri Balett

Bemutató - Tayos

Bemutató - Tayos

Bozsik Yvette Társulat

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2022. november 20. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam60

A Tayos barlangot Móricz János 1969-es felfedezése tette ismertté, amikor állítása szerint idegen lények és egy előző civilizáció nyomaira bukkant az ecuadori Cueva De Los Tayos barlangrendszerben, amelyet Táltosok Barlangjának nevezett el. E felfedezés több regény és film inspirációja volt, miközben még mindig titokzatosság övezi. A barlangban élő zsírfecskék maguk is misztikus lények, akik a denevérekhez hasonlóan visszhang alapján tájékozódnak. 

Vajon mi van a Tayos mélyén? Mit tartalmazhatnak a „fémkönyvtárakban” lévő aranylemezek? Az 1970-es években miért indult a British Museum támogatásával és Neil Armstrong űrhajós részvételével újabb expedíció? És kitágítva a fókuszt: vajon mennyire vagyunk mi, emberek tudatában annak, hogy mi történik az illúzión túl?

A Bozsik Yvette Társulat új bemutatója Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadás, mely a butoh tánc eszközeivel, expresszív képekkel igyekszik megmutatni egy távoli univerzumot, amelyben emberek és állatok, furcsa lények és kreatúrák keresztezik egymást egy civilizációtól távol eső világban, amely magában hordozza, és még őrzi az Isteni, kozmikus energiát.

Előadja: Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Bujdosó Anna, Hortobágyi Brigitta, Tóth Rebeka, Gombai Szabolcs, Vati Tamás, Krizsán Dániel, Darabont Áron, Deák Kristóf, Sikó Koppány, Szeri Martin, Iványi Mirkó Dorián

Zene: Philippe Heritier
Jelmez: Bati Nikoletta
Tér: Vati Tamás
Fény: Pető József
Kreatív producer: Iványi Marcell
Koreográfus munkatárs: Krizsán Dániel
Koreográfus: Bozsik Yvette

Külön köszönet Golenya Ágnesnek.
Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósul meg.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

KIM NKA Millenaris Eisberg