Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

CARMEN ÉS A TÁNCOLÓ FILMKOCKÁK

CARMEN ÉS A TÁNCOLÓ FILMKOCKÁK - JÖN A XX. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA

Szeptemberben - immár hagyományosan - négy napra Keszthely lesz a Balaton tánc fővárosa. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház szeptember 8-11. között rendezi meg a 20. keszthelyi Táncpanorámát. A fesztivál programjában öt olyan előadás látható, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal sikeresen szerepel. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ahogy azt már keszthelyi közönségünk megszokhatta, ebben az évben is három nagy táncegyüttes, a Pécsi Balett, a Duda Éva Társulat és a Magyar Állami Népi Együttes produkcióit láthatják, illetve a társulat elmúlt 70 évét megörökítő képeiből nyílik tárlat Végtelen motívum címmel.
Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A Pécsi Balett Carmen című előadásában megismerhetik a címszereplő tragikus történetét, az olthatatlan vad szerelem drámáját. 
A Duda Éva Társulat egy látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkáddal, a Ramazurival érkezik Keszthelyre, amelyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást. 
A Magyar Állami Népi Együttes új bemutatójában a Kárpát-medencében élő magyarság különleges tradicionális kultúrája, népzenéje, néptáncai és szokásai elevenednek meg, az előadás alkotóinak sajátos, mai, színházi világlátásán keresztül.
A Táncpanoráma elmaradhatatlan része Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató prezentációja, a Táncoló filmkockák, amit ezúttal a keszthelyi Fő téren, díjmentesen tekinthetnek meg az érdeklődők. A másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozáson olyan kedvencek kerülnek terítékre, mint a Moulin Rouge, a Billy Elliot, a Rivaldafényben vagy az Egy asszony illata. Bepillantunk a tangó és flamenco mestere, Carlos Saura műhelyébe, a Fekete hattyú forgatására és a Rize stílusteremtő táncosai életébe.
De a gyerekek sem maradnak program nélkül, sok humorral és meglepetéssel, bájos és vicces karakterekkel meséli el nekik Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén a Pécsi Balett. Meséjük egy balett-teremben kezdődik, a farkas kicsit másképp bűnhődik, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!

Bővebben

KIM NKA Millenaris Eisberg