Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Házhoz jön a táncművészet

 

Húsz premier előadással és műsoron tartott repertoár darabokkal továbbra is nyitva a Táncszínház online színpada. A Nemzeti Táncszínház nem szünteti meg az elmúlt időszakban kialakított, egyre népszerűbb virtuális műsorfolyamát. Sőt: májusban és júniusban a Táncszínház sorra bemutatja a tavalyi évre tervezett, de a pandémia miatt várakozni kényszerülő új előadásait. 

 

A Nemzeti Táncszínház - mint ahogy minden kulturális intézmény - kényszerű szünet után végre újraéled. Táncosok, koreográfusok és az előadások létrejöttét segítők hoznak újra lendületet, mozgást a Millenárisra, töltik meg újra tánccal, zenével, díszlettel a próbatermeket és a színpadot. A rendkívüli helyzet azonban még csupán óvatos kezdést jelent, és külön odafigyelnek arra is, hogy a közönség az otthonában is kapjon táncélményt, azaz, ha csak átvitt értelemben is, házhoz menjen hozzátok a művészet. 

A május, június havi műsorrendek alapján az már most látszik, hogy izgalmas hetek várnak rátok: a két hónapos premier-folyamban lesz néptánc, flamenco, és természetesen készülnek a hazai kortárs táncegyüttesek is új előadásokkal.

A műsorrend szerint a májusi bemutatók sorában ott lesz az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Budapest Táncszínház, új darabbal láthatjuk a színpadon a Duna Művészegyüttest, és a FlamenCorazóneArte is egy kétségtelenül pezsdítő színpadi flamenco forgataggal készül. 

Júniusra is jut bőséggel a premierek izgalmaiból: jön a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett, a Bozsik Yvette Társulat és újra találkozhatunk a Frenák Pál Társulattal és a Pécsi Balettel is, a már májusban visszatérő táncegyüttesek után így bővül tovább az online programsorozat, méltó nyitást adva a kényszerű dermedtségből ébredő táncművészeti központnak. 

Június 1-től a Nemzeti Táncszínház minden online előadását ingyenesen, de regisztrációhoz kötve teszi elérhetővé az Interticket felületén keresztül.

A Táncszínház ezen túlmenően, a pandémiás szabályok betartásával, kiemelten vigyázva rátok és művészeik egészségére, fokozatosan újranyitja az otthonát a nagyközönség előtt: hamarosan védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át számunkra a nézőteret.

A tavaszi bemutató áradat után még nem tervezi a Nemzeti Táncszínház a nyári szünetet megkezdeni, az idén szinte megállás nélküli nyitva tartást tervez a teátrum: már készül a Millenáris zöld területre komponált, közönség-mozgató eseménysorozat, azaz a Táncpark sokestés műsorfolyama, és újra elérhető az elmúlt nyarak sikerrendezvénye a Táncfúzió tánckurzus is. 

 

 a MŰSOR 

KIM NKA Millenaris Eisberg